Hartelijk dank voor u bezoek.

VEERKRACHT APK

Gezondheid is in, het is een marketingproduct en het verkoopt. Toch zegt de term gezondheid niets zo veel, als je het niet kunt meten. Maar zul je zeggen: “Bloeddruk en cholesterol zeggen toch ook iets over je gezondheid?”

Ja en nee, je kunt een “normale” bloeddruk hebben en een “ normaal” cholesterol en toch een ernstige ziekte onder leden hebben. Hoe vaak hoor je niet van iemand, die heel “gezond” leefde en toch met 50 al overleden is?

Daarom hebben wij, drs. Eddie de Jong (arts) en drs. Paula van t Spijker ( fysiotherapeut en bewegingswetenschapper), hebben een vragenlijst opgesteld, met vragen over alle aspecten van je veerkracht in plaat van je gezondheid.

Volgens de van Dale is veerkracht: het vermogen om te herstellen na een lichamelijke of geestelijke ziekte.

Veerkracht is meer dan gezond eten of bewegen. Het is ook omgaan met stress, met tegenslag, het vermogen om je aan te passen en nog veel meer.

De vragenlijst heet Veerkracht APK en is net als een APK van je auto , een onderzoek aan de hand van 100 vragen die je vragen om antwoord te geven op vragen over je algemene toestand, je eetpatroon, je beweegpatroon, je slaappatroon en met name hoe je je voelt ( blij, angstig, gespannen etc.).

Als je deze vragen lijst hebt ingevuld, krijg je een automatische terugkoppeling en indien nodig, word je door een van ons opgebeld.

Waar in het bijzonder op wordt gelet is hoe je geestelijke veerkracht is en hoe je omgaat met stress en stressoren ( bij stress denken veel mensen aan spanning op het werk of thuis, maar een stressor is bijvoorbeeld ook chronisch slaapgebrek of chronisch pijn of werken in een lawaaierige omgeving).

 

Meer Informatie vindt je op:

 

www.BlijvendVitaal.nl